Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v razpravi

Uskladitev označb države v skladu z mednarodno veljavnimi standardi

130 OGLEDOV 13 KOMENTARJEV

V vseh uradnih dokumentih in označbah (okrajšavah), ki jih izdajajo sleherni državni organi, naj bodo označbe države v skladu z mednarodnimi standardi, ki so v veljavi.

Vse dvočrkovne (t.i. alfa-2) označbe oziroma okrajšave naj bodo naj bodo v skladu z veljavnim standardom ISO 3166-1 alpha-2 oz. drugim veljavnim, ki le-tega nadomesti. Za Slovenijo je edina mednarodno veljavna dvočrkovna standardna označba "SI".

Vse tričrkovne (t.i. alfa-3) označbe oziroma okrajšave naj bodo naj bodo v skladu z veljavnim standardom ISO 3166-1 alpha-3 oz. drugim veljavnim, ki le-tega nadomesti. Za Slovenijo je edina mednarodno veljavna tročrkovna standardna označba "SVN".

Nedopustno je, da se standardi ob izdaji uradnih dokumentov in registrskih označb vozil trenutno ne upoštevajo. Tako naj se registrska označba za državo za vsa vozila in plovila, ki so registrirana v Republiki Sloveniji označujejo v skladu z mednarodnimi standardi. "SLO" je nujno nadomestiti s "SVN", saj se država zdaj predstavlja z označbo države, ki ne obstaja.

www.iso.org/obp/ui/

GLASUJ ZA

12 glasov

GLASUJ PROTI

11 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR P PeterPurger 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji