Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Varstvo pri delu tako kot pregled pri specialistu medicine dela - obdobno

1807 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Varnost in zdravje pri delu - tecaji kot nepotreben strosek delodajca vsake 2 leti, urediti vsaj tako kot je določena obveza po obdobnih pregledih delavcev pri pooblaščenem specialistu MDPŠ. Vsake 3-5 let in ne vsake 2 leti. Ni nobene študije ki bi potrdila upravičenost tečajev na 2 leti, ali ki bi dokazovala da koristnost tecajeva v smislu izboljšanja varnosti in zdravja delavcev. Vsi premiki so posledica napredovanja tehnologij in sledenja le teh.

Menim da je obveznost izobraževanja iz vastva pri delu na 2 leti izključno produkt lobijev s financnimi interesi.

Zagotovo bi težko trdili da je pregled delavca manj pomembnen kot izobraževanje iz Varstva pri delu. Pa trenutno izgleda da je. Pregled je na 5 let, tecaj Varstva pri delu na 2 leti.

Odvisno je od vrste dela, tako kot je določeno za interval medicinskih pregledov, potrebno je dolociti za razlicne poklice interval izobraževanja iz Varstva pri delu.

7 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M mgogy 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 15. 12. 2017 | 20:32:08

Varstvo pri delu tako kot pregled pri specialistu medicine dela - obdobno

Varnost in zdravje pri delu - tecaji kot nepotreben strosek delodajca vsake 2 leti, urediti vsaj tako kot je določena obveza po obdobnih pregledih delavcev pri pooblaščenem specialistu MDPŠ. 3-5 let on ne vsake 2 leti. Ni nobene študije ki ne potrdila upravičenost tečajev na 2 leti, ki bi dokazovala da koristnost tecajeva v smislu izboljšanja varnosti in zdravja delavcev. Vsi premiki so posledica napredovanja tehnologij in sledenja le teh.

Menim da je obveznost izobraževanja na 2 leti izključno produkt lobijev s financnimi interesi.

Zagotovo bi težko trdili da je pregled delavca manj pomembnen kot izobraževanja iz Varstva pri delu. Pa trenutno izgleda da je. Pregled je na 5 let, tecaj Varstva pri delu na 2 leti. Odvisno je od vrste dela, tako kot je določeno za interval medicinskih pregledov delavcev je potrebno dolociti za razlicne poklice interval izobraževanja iz Varstva pri delu.

Komentarji