Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Kako zdaj z dolžnikom ki je trajno nezmožen plačila ?
 
ferplay
Ogledov: 735
Predlog ustvarjen 05.10.2018
Arhivirano
Zadnja sprememba 05.10.2018 05:34:53

  Predlog   Število glasov   Komentarji (7)  
Burek Man | 05.10.2018 | 11:39
> Zakaj je pri vsem ostalem zastaranje ko se pa gre za navadnega človeka pa ni zastaranja

Zato ker je tudi na drugi strani nek navaden človek, ki bi moral dobit plačo, a čaka dolžnika, da poplača svoje dolgove. 

Tvoj predlog je rešljiv tako, da ljudem na sociali vzameš opravilno sposobnost, pa ne bodo mogli postati dolžniki. Sicer pa, kdor si kaj sposodi (vzame na kredit, na obroke,...), naj tudi vrne. Če ne, bi si vsi samo sposojali, nihče pa vračal.
ferplay | 05.10.2018 | 14:15
se ne strinjam ... !


upnik je ponavadi samozaposlena oseba ali firma ki se kopajo v denarju ...ker upniki so samo to in ne fizične osebe še manj pa kakšni reveži.

Kdaj so si pa revni upniki lahko privoščili tožbe dolžnika, kot vem je teh tožb potrebno kar nekaj da se kaj premakne... in upniki brez težav to plačujejo.

dolžnik pa je lahko revež brez dela ali trajni bolnik in ne dobi dela nikoli več ... 

pa ga je vseen treba po sodiščih mrcvarit ...

mene zanima predvsem to ??? na kaj se lahko upnik za celo življenje nadeja od dolžnika od katerega ne more dobit nič, a samo to da mu greni zavira še osnovno pravico do življenja ai kaj ? Torej reven človek ne sme imet nič po tvoje... najbolje da si država omisli dodatne zapore kamor bodo take izolirali.

al pa je to le zato da imajo sodišča in upniki zaslužeke od stroškov ??? ki jih dodatno naprtijo dolžnikom. Takim ki nimajo denarja za odvetnika in se ne znajo brant  se jih najlažje molze. Sodni jezik na sklepih je teško razumljiva katastrofa, vrjetno pa namerno tko nerazumjivo spisana da toženemu nič ni jasn.

po tvojem so upniki ubožčki ki životarijo na račun revežev ohjej

ne rečem da takih ki  imajo pa nočejo dat ni... žal so tud taki, zaradi takih se ponavad meče vse v isti koš...

poznam pa tri osebe ki tega enostavno ne zmorejo in razmišljajo o samomoru .. 

vrjetno bi jih ti kr pustu da umrejo, kajne? ...


ljudje na socijalni se ne zadolžujejo, .... ja kaj pa blebetaš neumnosti, sej kredite ne dajejo socijalno ogroženim, niti ga taka oseba ne more dobit... dolžniki so lahko postali samo v obdobju ko so delali. 


po mojem mnenju je zadeva zrela za EU sodišče, kot je naredu Vaskrsić zaradi ubogih 100€, kar je sramota za slovensko zakonodajo in sodstvo, pa tud menjal se je zakon, da za majhen denar me morejo človeka na cesto metat, čeprav se mi zdi da sodišča delajo še naprej po starem, mimo zakona. Enenemu mojemu nekdanjemu sodelavcu bi prav v tem trenutku radi rubili hišo zaradi  okoli 1000€ dolga, ki ga ne more poravnat ker je ostal brez službe, to je dokaz da se nečloveška praksa nadaljuje še naprej, kljub spremembi zakona.

Par revnih ljudi naj se pritoži preko enega dobrega odvetnika na EU sodišče pa se bo zagotovo po hitrem postopku taka nečloveška praksa v Sloveniji končala z menjavo zakona.

Burek Man | 05.10.2018 | 14:44
Pa saj imaš osebni bankrot za to.

Tisti kekec je pa izgubil hišo zaradi idiotizma in ne stotih evrov. Če se delaš budalo, nosi posledice. 100eur ni imelo kaj dosti vpliva pri tem. 
ferplay | 05.10.2018 | 15:22
Tisti kekec kot mu ti praviš ... je dokazal da je naše sodstvo in zakonodaja sramota

pri nas se take ki pokradejo milijone ne preganja .. pri nas se samo take z majhnimi dolgovi, 

reveže pa sploh, se jih tako uniči da se zlahka odločijo  za samomor ... pri nas je veliko samomorov glede tega, samo da se to uspešno prikriva pred javnostjo. Tako kot se penzionistom namišljajo bolezni in se jih fila z zdravili da ti čimprej prenehajo vleč pošteno zaslužene penzije. Ne vem kje sem v tujem članku prebral da imamo morilsko zdravstvo.

bruselj bo prej al slej zvedu tud za to nečloveško prakso pri nas ... že res da so za nekatere zadeve površni a pri teh rečeh, ko se gre za človekove pravice so zelo odločni in zadeve rešujejo ...

Zakaj pa bi mi sploh bilo kaj mar za državo ki plačuje zaradi neumne zakonodaje odškodnine državljanom, če pa je njim malo mar za lastni narod.
Burek Man | 05.10.2018 | 16:41
> Tisti kekec kot mu ti praviš ... je dokazal da je naše sodstvo in zakonodaja sramota

Tisti kekec je bil dolžen cca 5000eur enega dolga in 140(?) eur drugega. Sodnik je zaj*bal, ker je oba dolga združil (zato je zadeva padla na evropskem sodišču). Ta kekec je tudi dobil pošto na dom, pa obvestilo o izvršbi, pa še eno, pa rubežnika, pa poziv na sodišče enkrat, pa dvakrat, pa obvestilo o rubežu hiše (in na vsakega od teh pozivov bi se lahko pritožil, predlagal obročno odplačevanje, vmes prodal naprimer drag avto, ki ga je imel na dvorišču, in dolg poplačal). Ker je ta kekec preprosto ignoriral vse, in rekel "ne može mi niko ništa, jači sam od sudbine", je pač ostal takrat brez hiše. Ja, sodnik bi moral vedet, da se tega ne sme združevat, in bi zadeva šla čez brez evropskega sodišča. 

> pri nas se take ki pokradejo milijone ne preganja .. pri nas se samo take z majhnimi dolgovi, 

Glede na to, da je teh milijonskih samo nekaj, teh ki pokradejo pa po sto evrov tu, sto evrov tam pa milijon, je treba preganjat vse. 

> reveže pa sploh, se jih tako uniči da se zlahka odločijo  za samomor ... pri nas je veliko samomorov glede tega, samo da se to uspešno prikriva pred javnostjo. 

take stvari se razmišlja preden se človek zadolži nad svojimi zmožnostmi. Saj imaš na tedniku... vzame hipotekarni kredit, kupi novega audija, se pijan zaleti, zdaj pa grda grda banka rubi mamino hišo (pod hipoteko), ker nima od kje izplačat kredita do konca. 

> Tako kot se penzionistom namišljajo bolezni in se jih fila z zdravili da ti čimprej prenehajo vleč pošteno zaslužene penzije. Ne vem kje sem v tujem članku prebral da imamo morilsko zdravstvo.

seveda, pa svizec pa čokolada. 

> bruselj bo prej al slej zvedu tud za to nečloveško prakso pri nas ... že res da so za nekatere zadeve površni a pri teh rečeh, ko se gre za človekove pravice so zelo odločni in zadeve rešujejo ...

Saj izve, kadar kdo tukaj kaj narobe naredi. Zato pa je treba čistko javnega sektorja, ker nihče ne dela nič kot treba. AMpak to ne pomeni, da bomo kar tako se zadolževali pa nič vračali. Če bi tebi bil nekdo dolžen nekaj denarja, bi isto pravil da sodišče spet nič ne dela.

jb2504 | 05.10.2018 | 13:33
Moj predlog bi bil, da tistim, ki več let ne morejo odplačati dolgov. (samo fizičnim osebam, z nizkimi predhodnimi dohodki).

Se v določenem obdobju, odpiše nek procent dolgov.
Ko je v stanju neplačilne sposobnosti, ima pri vseh bankah (za nove kredite),
tudi omejitve, do točke, ko so vsi dolgovi odplačani.

Potem, ima možnost najemanja kreditov.
(najbrž pa tako delajo banke že sedaj,

al delajo le na neumen način:
kdor je imel blokade, ne dobi kredita več, (četudi je kasneje vse odplačal)
v primerjavi z tistimi, ki nimajo blokad na računu)
rogixl | 11.10.2018 | 07:52
Dolžniki niso samo tisti, ki ne odplačujejo kreditov, ampak tudi tisti, ki ne plačujejo položnic in drugih obveznosti.