Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Prepoved vožnje v naravnem okolju - označitev vozil

1482 OGLEDOV 10 KOMENTARJEV

Zakon o ohranjanju narave v 28. členu določa, da morajo biti vsa motorna vozila, ki sicer niso registrirana (npr. kros motorji, štirikolesniki, motorne sani,…), vpisana v evidenco in ustrezno označena. Namen označitve je lažja identifikacija kršiteljev prepovedi vožnje v naravnem okolju.

Ministrstvo za infrastrukturo je bilo dolžno do 31.12.2016 pripraviti podrobnejši način vpisa v evidenco, vključno z načinom označitve teh vozil. Ministrstvo za infrastrukturo svoje naloge ni opravilo.

Vladi predlagam, da nemudoma izpolni zakonsko dolžnost in od nove ministrice za infrastrukturo zahteva, da pripravi ustrezen podzakonski akt. Ob tem vlado pozivam, da problema ne skuša reševati na način, da bi s spremembo Zakona o ohranjanju narave to zakonsko dolžnost enostavno odpravila (podobno, kot je storila na področju omejevanja hrupa v življenjskem okolju).

19 glasov

6 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M marzola 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


18. 12. 2018

Odziv Ministrstva za okolje in prostor in Ministrstva za infrastrukturo

Ministrstvo za okolje in prostor bo v spremembo Zakona o ohranjanju narave, predvidoma konec leta 2019, zaradi večje jasnosti vključilo tudi spremembo 28.č člena (evidenca in označitev vozil na motorni pogon). Ministrstvo za infrastrukturo bo z aktivnostmi za vzpostavitev evidence vozil na motorni pogon in njihovo označitev pričelo po uveljavitvi te spremembe Zakona o ohranjanju narave.

Komentarji